Başkan Canpolat, PKU’lu hastalara müjdeyi verdi

Başkan Canpolat, PKU’lu hastalara müjdeyi verdi

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, bir çeşit protein metabolizması hastalığı olan Fenilketonüri (PKU) hastalarına özel olarak her yıl verdikleri gıda paketi desteğini, yılda dörde çıkaracağı müjdesini verdi. Hastaların ekmek ihtiyaçlarının da Haliliye Belediyesi tarafından karşılandığını hatırlatan Başkan Canpolat, PKU’lu hastalara desteklerinin devam edeceğini yineledi.

26 Kasım 2020 - 14:26

Bir çeşit protein hastalığı olan Fenilketonüri (PKU) hastalarına, Haliliye Belediyesi her geçen gün desteğini arttırarak devam ettiriyor. PKU’lu hastaların ekmek ihtiyaçlarını karşılayan Haliliye Belediyesi, bu hastalara her yıl gıda paketi desteğinde de bulunuyor.

Haliliye Belediyesinin PKU’lu hastalara verdiği desteklerden dolayı Şanlıurfa Fenilketonüri (PKU) Derneği Başkanı Mustafa Çiftçi ve dernek üyeleri de, Başkan Mehmet Canpolat’ı makamında ziyaret etti. Dernek üyeleri ile görüş alış verişinde bulunan Başkan Canpolat, çölyaklılar gibi PKU’lu hastaların her zaman yanında olduklarını söyledi.

“YILDA 4’E ÇIKARDIK”

PKU hastalarının yaşadığı zorlukları hissettiklerini anlatan Başkan Canpolat, her yıl verdikleri gıda paketi desteğini yılda dörde çıkardıkları müjdesini verdi. Hepsi özel bir birey olan PKU hastalarının her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Canpolat, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Fenilketonüri Derneği başkanı ve üyeleri ile bir araya geldik. Çeşitli zamanlarda çölyaklılarla olduğu gibi Fenilketonüri hastalarıyla da bir araya geliyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, Fenilketonürili hastalarımızın günlük ekmek ihtiyaçlarını glütensiz ekmek fırınımızdan karşılıyor. Ekmeğin yanında ise belirli aralıklarla kendilerine özel gıda kolisi veriyoruz. Bu günden itibaren yılda dört defa olacak şekilde gıda kolisi dağıtımı gerçekleştireceğiz.”

Fenilketonüri Derneğinin inşaatına başladığı PKU, çölyak, diyabet ve veganlılara hizmet verecek tesis için kendilerine destek vereceklerini de ifade eden Başkan Canpolat, “Bu tesiste fenilketonüri ve çölyaklılar için çeşitli yiyecek çıkaracaklar. Bu tesis için başkanımız bizden destek talebinde bulundu. Bizlerde elimizden gelen tüm desteği kendilerine sunacağız. Bunun için gerekli talimatı verdim. Dernek başkanımızı ve yönetim kurulunu bu gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Haliliye Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bu özel spesifik hastalarımızın desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİ: BAŞKANIMIZ, YARDIM ELİNİ UZATMAYA DEVAM EDİYOR

Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi ise yaptığı açıklamada, kendilerine sunulan pozitif ayrımcılıktan dolayı memnun olduklarını ve PKU’lu hastalara Başkan Mehmet Canpolat’ın yardım elini uzatmaya devam ettiğini söyledi. PKU’lu hastalara yaptığı desteklerden dolayı Başkan Canpolat’a teşekkür ettiklerini söyleyen Çiftçi, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gerçek anlamda bizim çocuklarımıza pozitif bir ayrımcılık yaptılar. Yılda bir olan koli yardımını 4’e çıkardılar. Ayrıca bu çocuklar için kuracağımız ve Türkiye’de ilk olan sosyal tesis için gerekli destekleri bize sundular. Sayın başkanımız genç ve gençlere de destek oluyor. Türkiye’de bu hizmeti yapan yalnızca Haliliye Belediyesidir. Ben tekrardan teşekkür ediyorum.”

Öte yandan PKU hastaları için hazırlanan gıda paketlerinde; makarna, pirinç, bulgur, çubuk kraker, tatlı kurabiye tablet kurabiye, çikolata, sürülebilir çikolata, irmik, et, tavuk ve sucuktan oluşan 11 çeşitlik toplam 30 ürün yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...