Bakan Yardımcısı paylaştı Birecik’in unutulan gerçeği ortaya...

Bakan Yardımcısı paylaştı Birecik'in unutulan gerçeği ortaya çıktı

Bakan Yardımcısı Dr.Mehmet Selim Bağlı Birecik'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı. dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Sosyal medya kullanıcıları kurtuluş yıldönümünü ilk defa duyduklarını dile getirdi.

12 Temmuz 2020 - 00:20 - Güncelleme: 12 Temmuz 2020 - 00:31

Birecik düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutlarken böylesi önemli bir günden çoğu vatandaşın haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Dr.Mehmet Selim Bağlı, dedelerinin de yer aldığı kurtuluş mücadelesinin kutlu zaferi için bir mesaj yayımladı. Mesajında "Tam 100 yıl önce Anadolu’yu ikinci Endülüs yapmak, bayrağı indirip ezanı dindirmek için gelen işgalcileri dedelerimiz Birecik’te mağlup etmişti. Anadoluyu bize ikinci defa vatan kılan kefensiz kahramanları rahmet ve minnetle anıyor, rabbimden onlara layık olmayı diliyorum. İçlerinde dedem ve dedemin babasının da bulunduğu Birecik Kuvay-i Milliye Teşkilatının tüm mensuplarından Allah razı olsun, emanetlerini ilelebet koruyacağımıza söz veriyoruz" dedi. Paylaşım çok sayıda beğeni alırken gelen yorumlar da dikkat çekti.

Sosyal medya kullanıcıları "Bu yaşıma kadar kelaynak kuşları ile ilgili yüzlerce mesaj, kutlama, program duydum ama Birecik'in Kurtuluş Yıldönümünü bugün ilk defa duydum... Belkide yüzyılda bir kutlandığı içindir... Kutlu olsun.", "Sayın Bakan'ın paylaşımı ile Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinin de bir kurtuluş günü olduğunu öğrenmiş olduk. Kutlu olsun. Şehitlerin, gazilerin ve o günlerde mücadeleye destek veren herkesin ruhu şad olsun..." yorumunda bulundu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda