Bakan Bilgin’den flaş asgari ücret açıklaması

Bakan Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretin tespitine ilişkin görüşmelerin aralık sonuna kadar uzamayacağı düşüncesinde olduğunu belirterek, “Ben görüşmeleri ilk haftada bitirme kararındayım. Olur gibi görüyorum” dedi.

23 Kasım 2021 - 11:04 - Güncelleme: 23 Kasım 2021 - 12:26

Yaklaşık 8 milyon çalışanın merakla beklediği asgari ücret için görüşmeler aralık ayında başlıyor. Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda. Bakan Vedat Bilgin, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“İŞVERENE DEĞİL İŞÇİYE DESTEK VERECEĞİZ”

Bilgin, asgari ücretin tespitine ilişkin aralık ayının sonunu bekleme niyetinde olmadıklarını belirterek, "Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde" diye konuştu.

Ayrıca asgari ücretin tespiti için yapılan anket sonuçlarının çarşamba günü sonuçlanacağı bilgisini veren Bakan Bilgin,  "Önce Cumhurbaşkanı'mızla paylaşacağım. Muhtemelen bir sonraki kabinede araştırmanın sonuçlarını takdim ederim" ifadesini kullandı.

"KADEMELİ ASGARİ ÜCRET OLMAZ"

Vedat Bilgin, ilk resmi görüşmenin 1 Aralık'ta yapılacağını kaydetti. Bir soru üzerine Bilgin, "Yasalarımıza göre kademeli asgari ücret olmaz, bölgesel asgari ücret olmaz. İşletme büyüklüğüne göre asgari ücret olmaz" yanıtını verdi.

Bakan Bilgin, asgari ücretten gelir vergisinin alınmaması gibi bir formülün masada olup olmadığının sorulması üzerine de "Onu şimdi açıklamıyorum. Tabii biz çalışıyoruz, her ihtimali alternatifleri çalışıyoruz" dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda