Baharın müjdesi kelaynaklar Birecik semalarında

Baharın müjdesi kelaynaklar Birecik semalarında

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesinde koruma altında bulunan ve baharın müjdecisi olarak yorumlanan kelaynaklar üreme dönemi kapsamında doğaya bırakıldı.

25 Şubat 2021 - 00:40 - Güncelleme: 25 Şubat 2021 - 09:26

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki Kelaynak Üreme İstasyonu'nda koruma altında bulunan 278 kuş üremeleri için doğaya salındı.

Soyu tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan bu nedenle Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Kelaynak Üreme İstasyonu'nda koruma altında tutulan kelaynaklar için üreme dönemi geldi. Bu kapsamda her yıl şubat-mart aylarında doğaya bırakılan kuşlar bu yılda düzenlenen törenle yeniden doğayla buluştu. Törene Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metin Esen, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek ,Birecik Kaymakamı Kadir Duman ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Gürkaynak katıldı. Kafeslerin açılması ile keyaynaklar gökyüzüne uçtu. Kelaynakların temmuz ayında yeniden kafeslere alınacağı öğrenildi.

Yılda bir kez yumurtlayan kelaynaklar, 1 ila 3 arasında yumurta için kuluçkaya yatıyor. Kelaynakların kuluçka süresi ise 4 hafta sürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda