Babaoğlu’ndan 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

Babaoğlu’ndan 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

Mezopotamya yazarlar derneği Urfa il temsilcisi Cemal Babaoğlu, 1 Eylül Dünya Barış Gününün 81. Yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Babaoğlu, “Savaşın korkunç yüzünü hafızalarımızda canlandırarak, Barışa olan inanç ve kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak isteriz” dedi.

31 Ağustos 2020 - 12:57

Mezopotamya yazarlar derneği Urfa il temsilcisi Cemal Babaoğlu  açıklamasının devamında, “81 yıl önce, Almanya’nın Polonya’yı işgal etmesi ile birlikte ikinci Dünya savaşının çıkmasına neden olmuştu. 6 yıl süren bu paylaşım savaşında 40 milyondan fazla insanın ölümüne neden olmuşlardı. Dünyanın hâkimiyetini ele geçirip, Alman topraklarını genişletmesi amacıyla yola çıkan Nazi Almanya’sı, savaş sonucunda kendi topraklarının yarısını kaybetmişti. BM, savaşın başlangıç tarihi olan 1 Eylül 1939 tarihini “Dünya Barış Günü” ilan ederek savaşın korkunç yüzünün unutulmamasını ve ülkelerin sorunlarını diyaloglarla çözülmesini önerdiler. Bu 80 yıllık süreç gösteriyor ki, maalesef üzülerek belirtiyorum, başta ülkemiz ve Ortadoğu halkları gittikçe şiddet sarmalına girmiş ve bir nevi kısır döngülerle boğuşmaktadırlar. Ortadoğu, silah tüccarlarının önemli bir pazarı haline gelmiştir. Demokrasiden ve adaletten uzaklaşan toplumların hep şiddet sarmalında olduğu gözlemleniyor. Eğitime, Sağlığa ve istihdama yönelik yapılması gereken harcamaların, aşırı bir şekilde silahlanmaya harcadıklarını ve bunu da güvenlik gerekçesine dayandırmaları, bahsettiğimiz şiddet sarmalını körüklediğini kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda “Mezopotamya Yazarlar Derneği Urfa İl Temsilcisi olarak naçizane önerimizdir” diyen Babaoğlu, “Ülkemizde yığınca sorunlar var. Bu sorunların çözümünü darbelerle, müdahalelerle, aşırı bir güvenlikçi tedbirlerle çözme anlayışımızı gözden geçirmenin zamanı gelmedi mi? Dünyada da örneğini rahatlıkla görebileceğimiz, sorunlarımızı, diyalogla, demokratik teamüllerle ve en önemlisi Evrensel Hukuk kriterinde sorunlarımızı çözebiliriz. Dolaysıyla, silahlara değil, Eğitime, Sağlığa ve Adalete bütçe ayrılmasını, ülkemde ve Dünyada savaşın olmadığı, Barış ve kardeşliğin geliştiği bir Dünya özlemi hepimizin ortak talebi olmasını diliyorum”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda