Av Komisyonu toplandı: İşte alınan kararlar

Av Komisyonu toplandı: İşte alınan kararlar

2020-2021 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu toplantısında ülke genelinde geçerli olmak üzere avcılıkla ilgili usul ve esaslar belirlendi.

11 Temmuz 2020 - 14:20 - Güncelleme: 11 Temmuz 2020 - 14:27

2020-2021 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu (MAK) Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı başkanlığında, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez'in de katılımıyla toplandı.

MAK toplantısında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarını, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşlarını ve avcı kuruluşlarını temsil etmek üzere üyeler hazır bulundu. Toplantıda 2020-2021 av döneminde ülke genelinde geçerli olmak üzere avcılıkla ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Toplantıda; avlanma süreleri, avcı başına günlük avlanacak av hayvanı limitini, yasaklanan devlet ve genel avlaklar, türler ve avlanma günleri; il genelinde yasaklanan türler; av hayvanlarından koruma altına alınacaklar ile avına izin verilenleri; avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özellikleri ile avlanma esasları; yasaklanan avlanma usulleri, yaban domuzu sürek avı esasları ile mücadele maksatlı avlanmalar; avlanmada kullanılması yasaklanan araç ve gereçler; diğer kısıtlama ve düzenlemeler görüşülerek karara bağlandı.

Türkiye’de av ve yaban hayatı kaynaklarının sürdürülebilirliğini göz önünde tutarak alınan bu kararlar Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda