Akçakale de Gıda Kartı Almak İsteyenler Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Akçakale de Gıda Kartı Almak İsteyenler Uzun Kuyruklar Oluşturdu

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama tesislerinde barınan Suriyeli sığınmacılar, yemek kartı almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

14 Ocak 2018 - 13:37

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama tesislerinde barınan Suriyeli sığınmacılar, yemek kartı almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Ülkelerinde çıkan iç savaştan dolayı Türkiye'ye sığınan ve Akçakale ilçesinde bulunan Süleyman Şah Konaklama tesislerinde barınan 26 bin Suriyeli mülteciye devlet tarafından yemek kartı verilmeye başlandı.

Çocuklarıyla birlikte sabahın erken saatlerinde kartların verildiği Akçakale PTT şubesinin önüne gelen sığınmacılar, dağıtımın daha düzgün yapılması gerektiğini vurguladı.

Bekleyiş uzayınca tepkiler geldi

Mahir el Gayas adlı mülteci, "Allah sizden razı olsun, bizi ülkenize aldınız ve çok büyük yardımlarınız oldu ancak bu böyle olmamalı. Kadınlar, ihtiyarlar çok sıkıntı yaşandı. İçlerinde hasta, hamile, engelli ve emzikli olan kadınlar var. Sabahın eken saatlerinde gelip hala kartını alamayanlar var. Bazıları öğleden sonra geldi ve içeri girip kart aldı. Bu hiç hoş değil. Bu işe bir çözüm bulunsun. Bu uygulama doğru değil" dedi.

Merve el Zengih adlı kadın ise duruma tepki göstererek,"Allah hayrınızı kabul etsin. Bizlere çok yardımcı oldunuz ancak çoluk çocuk, kadınlar olarak çok sıkıntı yaşıyoruz. Yazık, burada hasta, hamile ve yaşlı insanlar var. Bu böyle olmamalı. Bu iş daha düzenli ve adilane olmalı. Bu işe daha güzel bir çözüm bulunsun.Yinede yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Verilen kartlara kişi başı 100 Türk Lirası yüklendiği ve sadece gıda alımında kullanılabildiği belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda