AK Partili kadınlar: "Kadına şiddet, insanlığa...

AK Partili kadınlar: "Kadına şiddet, insanlığa ihanettir"

AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanlığı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde yaptığı açıklamada kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğunu belirtti.

25 Kasım 2021 - 13:48 - Güncelleme: 25 Kasım 2021 - 15:14

AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, 81 ilde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması düzenledi.

AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanlığı da bu kapsamda kent merkezindeki partinin il başkanlığında basın açıklaması yaptı. Parti adına açıklamayı AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven okudu.

Etkinliğe AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Vildan Polat ile partinin bazı kadın üyeleri katıldı.

“KADINA ŞİDDET DÜNYADA SORUN OLMUŞ DURUMDA”

AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye’nin değil tüm dünyada bir sorun olduğunu kaydetti.

AK Parti’nin kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını belirten Güven, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“AK Parti olarak, kurulduğumuz ilk günden itibaren kadına yönelik şiddetle mücadelede reform niteliğinde adımlar attık. 2002 yılında yola çıkarken kılavuz edindiğimiz seçim beyannamemizden itibaren, kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığımızı ifade ettik. 2004 yılında Anayasa'da pozitif ayrımcılık ilkesini düzenledik. 2005 yılında Türk Ceza Kanununda yaptığımız değişiklik ile ‘Töre Nedeniyle’ ifadesini ekleyerek, töre cinayetleri faillerine en yüksek cezaları getirdik. Medeni Kanun, İş Kanunu’nda yaptığımız düzenlemelerle kadını güçlendiren politikalar ve uygulamalarla yolumuza devam ettik. 81 ilde ŞÖNİM’leri kurduk. KADES, elektronik kelepçe, ALO 183 çağrı hattı, bakanlıklar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, eğitimler, eylem planları ile topyekün mücadele kararlılığımız artarak devam ediyor.”

“TEK BİR KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DAHA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”

Şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, fiziksel, psikolojik her türlüsüyle mücadelede kararlı olduklarını belirten Güven, “Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın ve kıymetli Hanımefendi’nin de önemle vurguladıkları gibi ‘kadına şiddet, insanlığa ihanettir’. AK Parti teşkilatları olarak, her adımımızda bu bilinçle hareket ediyor, her fırsatta dile getiriyoruz. Tek bir kadına yönelik şiddete daha tahammülümüz yok” şeklinde konuştu.

Güven, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Cumhurbaşkanımız, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı’nın dördüncüsünü açıkladı. Ardından boşanmış eşe karşı işlenen şiddet suçuna da, ağırlaştırıcı hükümler getirilmesi dördüncü Yargı Paketinde düzenlendi. Attığımız tüm bu adımlar, kadına yönelik şiddet konusundaki kararlılığımızın en iyi göstergesidir. 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde bir kez daha tüm gücümüzle haykırıyoruz ki, şiddet uygulayana, şiddete taraf olana, şiddet üzerinden siyaset yapana, mobbing ve sözlü şiddet uygulayana, şiddeti olumlayan zihniyete karşı kadın-erkek omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda