Açıkgöz: Mezopotamya en büyük turizm duraklarından olacak

Açıkgöz: Mezopotamya en büyük turizm duraklarından olacak

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz, “Mezopotamya markasının ‘Tanıtım Stratejisi ve İletişim Eylem Planı’nı tamamlamış bulunuyoruz. Mezopotamya’yı dünyanın en büyük turizm duraklarından biri haline getireceğiz” dedi.

11 Ocak 2021 - 18:00 - Güncelleme: 11 Ocak 2021 - 19:49

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından “GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi” kapsamında başlanan ve Mezopotamya’yı önemli turizm duraklarından biri yapmak için hayata geçirilen çalışmaları aktarmak adına basın toplantısı düzenlendi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz “Mezopotamya markasının ‘Tanıtım Stratejisi ve İletişim Eylem Planı’nı tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde bu plan dâhilinde adım adım gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle, Mezopotamya’yı dünyanın en büyük turizm duraklarından biri haline getireceğiz” dedi.

Açıkgöz, projenin dünyada etkili yansımalar alması için yoğun mesai harcadıklarını kaydederek, “GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi ile öncelikle sürdürülebilir bir kalkınma hedefliyoruz. Bölgeyi tüm değerleriyle; tarihi mirası, doğası, kentsel yapısı ve dokusu, yeme-içme, eğlence, kültürel âdetleri, zanaatları ve ürünleri ile bütüncül bir yaklaşımla korumak, geliştirmek ve tüm dünyaya anlatmak istiyoruz. Bu uzun soluklu ve heyecanlı maratonda başarıya ulaşmak, projemizin Türkiye ve dünyada etkili yansımalar almasını sağlamak için paydaşlarımızla yoğun bir mesai harcadık. Öncelikle güç birliği yaptığımız, bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bizim sesimiz, kulağımız olan siz değerli basın mensuplarının da ilgi ve alakasına çok teşekkür ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü bu vesile ile kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Açıkgöz, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma Projesi’ni, 2011 yılında tamamlanan GAP Bölgesi Turizm Master Planı’nı temel alarak hazırladık. Öncelikle markalaşma çalışmalarımızı gerçekleştirerek stratejimizi çizdik. Ardından detaylı bir literatür çalışmasına başladık. Bu kapsamda 9 GAP İlinde turizm ile ilgili yapılmış tüm çalışmaları taradık. Diğer aşama ise saha çalışmaları oldu. Pek çok alana dair yönetim planlarını tamamladık. Eksiklikleri belirleyerek, 32 noktada altyapı geliştirme çalışmalarını planladık ve bunların çok büyük bir kısmını tamamladık. Hayata geçirdiğimiz www.mezopotamya.travel sitesinde, Mezopotamya’dan etkinlikler, deneyimler, gastronomi ve konaklama noktalarının interaktif haritası, 35 kent rotası, 9 tematik rota ve seyahate dair ipuçları yer alıyor. Şu an Türkçe, İngilizce ve Japonca içerik sunan sitemizde, kısa bir süre içinde Almanca ve Çince içerikler de yer alacak. Diğer yandan bu içeriklere mobilden ulaşmak isteyenler ise “Mezopotamya Gezi Rehberi”ni uygulama mağazalarından indirebilirler. Web sitesi ve uygulamadaki içeriklerimiz her geçen gün daha da zenginleşiyor. Şu an geldiğimiz noktada Mezopotamya markasının ‘Tanıtım Stratejisi ve İletişim Eylem Planı’nı tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde eylem planımızı tüm paydaşlarımızla paylaşacak, ardından bu plan dâhilinde adım adım gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle Mezopotamya’yı dünyanın en büyük turizm duraklarından biri haline getireceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...