84 ve 87 yaşındaki çift, sevgi gücü ile Koronayı yendiler

84 ve 87 yaşındaki çift, sevgi gücü ile Koronayı yendiler

Şanlıurfa'da 11 çocuk ve 54 torunu bulunan 87 yaşındaki Ahmet Kaçan ile 84 yaşındaki eşi Zübeyde Kaçan sevgi gücü ile korona virüsü yendiler.

20 Eylül 2020 - 11:49

Şanlıurfa’da kalp hastası 87 yaşındaki Ahmet Kaçan ile tansiyon hastası 84 yaşındaki eşi Zübeyde Kaçan Kovid-19’u yenerek diğer hastalara umut oldular.
Şanlıurfa merkez Haliliye ilçesinin Ahmet Yasevi mahallesinde eşi ile birlikte aynı adreste ikamet eden daha kalp rahatsızlığı geçiren 87 yaşındaki Ahmet Kaçan ile 84 yaşındaki Zübeyde kaçan yaklaşık bir ay önce koronavirüse yakalandılar. 

SEVGİNİN GÜCÜ İLE KORONA VİRÜSÜ YENDİLER

Kalp rahatsızlığı bulunan 87 yaşındaki Ahmet Kaçan, evinde karantina'ya alınarak tedavi gördü. 14 gün evinde karantinada kalan ilk başlarda yemek yeme sıkıntısı yaşayan ve şiddetli ağrılar çekti.
14 günlük karantina sürecinin ardından sağlığına kavuşan 11 çocuk ve 54 torun sahibi 87 yaşındaki Ahmet Kaçan, gençliğinde beri okuduğu Kur’an-ı Kerim-i elinden düşürmüyor. 
Evde eşi ile birlikte 84 yaşındaki Zübeyde Kaçan ise ağrılarının artması üzerine 3. günde hastane kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanedeki 10 günlük karantina sürecinin ardından sağlığına kavuştu. 
87 yaşındaki eşi ile birlikte yaşayan 84 yaşındaki Zübeyde Kaçan, 60 yıllık evliliği boyunca ilk kez eşinden 10 gün uzak kaldığını ifade etti. 
Yakalandıklarını koronavirüsü yenen 11 çocuk ve 54 torun sahibi 87 yaşındaki Ahmet Kaçan ile eşi Zübeyde Kaçan günlerini Kuran-ı Kerim okuyarak salgının son bulması için dua ediyorlar. 


KUR’AN KERİM-İ HİÇ ELİMDEN DÜŞÜRMEDİM

87 yaşında koronayı yenen Ahmet Kaçan, 1933 doğumlu olduğunu belirterek, “Şimdiye kadar köyde yaşıyordum. Çiftçilik yapıyordum, ekinleri biçiyordum. Birkaç sendir şehirde yaşıyorum ve elhamdülillah çocuklar yetişti onlar bana bakıyorlar. Hastayken ilaç kullanıyordum hep yataktaydım. Dışarı hiç çıkmadım çocuklar ilaçlarımı veriyorlardı. Hastalığı atlattım ve iyileştim. Çocukluğumdan beri Kur’anı Kerim okuyorum hiç aksatmadın okudum. Fakat hastalık sürecinde okuyamadım, ayakta duracak halim yoktu. Eşimde bu zorlu süreci yaşadı, o hastanede yatı, ben evde yatım. Çok şükür şu anda iyi durumdayız" dedi.


“ANNEM İYİ BİR TEDAVİ SONUCU İYİLEŞTİ”

Ailenin en büyük oğlu Mahmut Kaçan ise,"Kendilerini rahatsız hissetlerinde hastaneye başvurduk. Testleri yapıldı ve aradılar testlerinin pozitif çıktığını söylediler. O andan itibaren karantinaya aldık. İlaçlarını gönderdiler, sağ olsun sağlık müdürlüğü de günde 2 veya 3 defa arayıp ilaçlarını alıyor mu diye durumlarını soruyordu.  Üç veya 5 gün sonra annemin durumunda bir değişiklik oldu ve fenalaştı. Gelip onu hastaneye götürdüler. Annem hastanede yaklaşık 10- 15 gün kaldı. İyi bir tedavi sonucu düzeldi. Bunun sonucunda tekrar testi yapıldı ve sonuç negatif çıktı. O günden beri durumları gayet iyi Şuanda. Kendileri de dikkat ediyorlar maske takıp mesafeyi koruyorlar. Annemle görüştüğümüzde babamı sorardı, babamda sürekli annemi sorar ve iyi bakın diyordu" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda