73 kişi hayatını kaybetti, 1812 yeni ’hasta’ tespit edildi

73 kişi hayatını kaybetti, 1812 yeni 'hasta' tespit edildi

Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle 73 kişi daha hayatını kaybetti, 1812 yeni hasta (semptom gösteren ve Koronavirüs testi pozitif çıkan kişi) tespit edildi. Böylece toplam ölüm sayısı 9 bin 153'e, hasta sayısı ise 343 bin 955'e yükseldi. 'Vaka' sayısı bilgisi paylaşılmadı.

16 Ekim 2020 - 20:08

Sağlık Bakanı Koca, yeni tip Koronavirüs'ün (Covid-19) Türkiye'deki güncel durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın verilerini paylaştı.

Bakan Koca'nın paylaşımı şöyle:

"Bugün tespit edilen 1.812 hastamız var. Ağır hasta sayımız uzun bir aradan sonra artış eğiliminde. Vaka sayısı artan illerde tedbirlere uyup azalan illerde tedbirlerden taviz verirsek mücadelemiz güçleşir. Tüm bölgelerimizde tedbirlere eksiksiz uymalıyız."

BAKAN KOCA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Salgına karşı alınması elzem tedbirleri bölgesel olarak hatırlatmak istiyoruz.

Kapalı alanlarda virüsün yayılma alanı genişliyor çünkü mesafeyi korumakta güçlük çekeceğiz. Sonbahar ve kış koronavirüs için daha dikkatli olmamız gereken aylar. Aynı tedbirlerle ikisinde de korunabiliriz.

Koronavirüs grip üzerinden yayılırsa salgınla baş etmek daha da zorlaşır. Sizden ricam ilk günlerdeki titizliğe dönmenizdir. 

Eldeki bilgilere göre, virüs bugüne dek en az 39 milyon kişiye bulaştı. Şunu unutmayın en başta bu sayı sadece bir. Koronavirüs dünyaya o bir kişiden yayıldı. O bir sayısı 39 milyona ulaştı. Aramızda sadece bir koronavirüs taşıyıcısının olması, bu izole edilmediği sürece riskin devam ettiği anlamına gelir. Bulaşma riski açısından baktığınızda tüm dünyada toplam aktif vaka sayısı geçmiş aylara kıyasla kat kat fazladır. Dün tüm ülkelerce son 24 saatte tespit edilip bildirilen yeni vaka sayısı 429 bin 122'dir. Bunların çoğu şikayet üzerine tanı konan kişilerdir. Tahminlere göre, halen dünyadaki aktif vaka sayısı 70 milyonun üzerindedir.

"Maske vazgeçilmez bir tedbir hatta tedbirlerin en önemlisidir"

Koronavirüs kişiden kişiye solunum yolu ile geçmektedir. Maske vazgeçilmez bir tedbir hatta tedbirlerin en önemlisidir. Mart'tan bu yana maske kullanımı konusunda titizlik gösterdik. Maske yüzde 90'a kadar koruma sağlamaktadır. Eviniz dışındaki ortamlarda maske takmayı ihmal etmeyin. HES uygulamasından yararlanın. Herkes birbirinden taşıcıyı gibi korunmalıdır. Aşı bulunana kadar dünyayı zor günler bekliyor.

Ülke ülke baktığımızda umut kırıcı bir tablo var. Fransa'da bazı kentlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Almanya'da bazı katı tedbirler yeniden konuşulmaya başlandı. Salgın dünyanın bir yerinde yükselişe geçtiği zaman bunu diğer bölgeler izliyor. Son haftalardaki konuşmalarımızı hatırlarsanız bazı endişelerimi açıkça paylaşmıştım.

Yaptığımız bölgesel müdahaleler ve denetimler ile artışı kontrol altına aldık. 1 ay öncesine kıyasla yayılımın önüne geçtik.

RİSK GRUBUNDAKİ İLLERİ AÇIKLADI

Aynı başarıyı İstanbul, Bursa, Kahramanmaraş, Kocaeli ve Denizli'de de göstermeliyiz. İstanbul, Bursa, Kocaeli, Kahramanmaraş ve Denizli'deki artış tüm Türkiye için risktir.

Erzurum'da yatak doluluk yüzde 25 yoğun bakım doluluk oranı yüzde 42. 

Ağrı'da vaka sayısında yüzde 75 Bingöl'de ise yarı yarıya bir düşüş var. Ardahan'da yarı yarı azalma yaşandı ancak son 2 günde azda olsa bir artış görüyoruz.

Erzincan'da vaka sayımız neredeyse 3'te birine düştü. Kars'ta geçen aya göre vaka sayısında yüzde 25 Tunceli'de yüzde 40 azalma görüyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...