65 yaş üstü vatandaşlar için bayram talebi

65 yaş üstü vatandaşlar için bayram talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 65 yaş üzerindeki esnafa işyerlerini açmaları için izin verilmesi gerektiğini söyledi.

23 Mayıs 2020 - 11:40 - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 - 17:08

Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüsle mücadele kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklanmıştı.

Ramazan Bayramı öncesinde bir açıklama yapan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, koranavirüs sebebiyle 65 yaşındaki kişilerin işyerlerini açmalarına izin verilmesinin ekonomi için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"65 yaşındaki vatandaşlarımızın memleketine gitmelerine izin verilmesini olumlu karşılıyoruz. Aynı imkanın 65 yaş üzerinde olduğu için dükkanını ve işyerini açamayan insanlara da izin verilmeli. Çünkü esnaf ve sanatkarların da iş yerlerine açmalarına ve dükkanlarındaki ürünlerin satışına izin verilerek ekonomiye katkı sağlanmalı. En önemlisi dükkanlarındaki ürünlerin zamanı dolmadan satılmalı ki ekonomiye kazandırılsın. Yoksa çoğu ürünün miadı dolacak ve kaldırıp atmak zorunda kalacak. Bu da esnafımızın daha çok zarar etmesidir. Oysa gerekli izin verilirse milli servetin yok olmasına müsaade edilmemiş ekonomiye kazandırılmış olur."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Lider Karaköprüspor ilk yarıyı namağlup bitirmek istiyor
Şanlıurfaspor'a ceza yolda
Şanlıurfaspor'a ceza yolda