1 Metre Yeşili Bile Çok Görüyoruz Kendimize

1 Metre Yeşili Bile Çok Görüyoruz Kendimize

Yeşil alan olarak diğer kentlere göre son sıralarda yer alan Şanlıurfa, yeşile hasretliği sürerken var olan yeşil alanı da elimizle yok ediyoruz.

21 Temmuz 2020 - 17:02 - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 - 17:12

Şanlıurfa Novadapark önündeki yeşil alan bugün göz göre göre yok edildi. Yeşil alan içerisinde esnafa yer açılması tepkileri de beraberinde getirdi. 

Avukat Müslüm Akalın sosyal medya hesabından “Bir santim toprak ve yeşil bırakmayın bakalım. Kapan kapana.” Yeşili seven ve doğacı olarak bilinin Yusuf Sabri Dişli ise sosyal medya hesabından “Novada önünde kulübe kondu yapıldı” diye tepki gösterdi.

TÜRKİYE’DE YEŞİL ALAN ORTALAMASI

Türkiye’de kişi başına yeşil alan ortalamasının 6.2 metrekare olduğunu gösteren bakanlık verileri, şehirlerde 10 metrekare yeşil alan açığı olduğunu gösteriyor. Verilere göre Ankara’da kişi başına yeşil alan 19.4 metrekare.

Peki “yeşil” neden giderek azalıyor? Orman mühendisleri ve mimarlar, yönetmelik takipleri düzgün yapılmadığından, imar projeleri bittiğinde yeşil alanların planlanandan az kaldığını vurguluyor. Mühendis ve mimarlar, belediyenin yeşil alan kriterine de karşı. Uzmanlara göre 20-30 yıl öncesinin fotoğrafları da yeşilden betonlaşmaya doğru gidildiğinin göstergesi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
Vali Şıldak: 2024'te Şanlıurfa'ya davetlisiniz…
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine inanamadı
İbrahim Tatlıses'in programına katılanları görenler gözlerine...